Workshops mot hatprat

Mange vet ikke hva hatprat er eller hvordan man skal møte det. Å bekjempe hatprat starter med å snakke om det. I veilederen finner du øvelser du kan holde for å snakke om hatprat og lære hvordan gjenkjenne og svare. Du kan også invitere oss til å holde workshop for dere.

Hold workshop

Lær hvordan du kan holde workshop.

Bestill workshop

Inviter en ungdomsambassadør eller workshopholder.

Praktikernettverket

Del erfaringer med andre workshopholdere.

Håndboken Bookmarks

Utforsk alle våre øvelser.

Sånn holder du workshop

Veilederen for workshopholdere er en enkel oppskrift for deg som vil holde en workshop om hatprat. Den inneholder et opplegg som varer ca. halvannen time hvor deltakerne lærer å vurdere, gjenkjenne og svare hatprat.

Bruk kontrollene

2-1

Fullskjerm

Les i fullskjerm.

4

Få oversikt

Få oversikt over kapitlene.

3

Skift side

Bla med høyre og venstre piltast.

1-4

Del siden

Få en delbar lenke til siden du er på akkurat nå.

I tillegg til veilederen trenger du eksempler på hatprat. Her har du et sett med 10 eksempler som du kan printe.

Bestill workshop

Våre ungdomsambassadører og praktikere kan holde workshop for dine ungdommer eller ansatte. Vi tilbyr alt fra gratis innledende workshops til mer omfattende samarbeid over tid. Send en uforpliktende forespørsel i skjema under for mer informasjon.

Praktiker-nettverket

Praktikernettverket

Praktikernettverket består av ungdomsarbeidere, ungdomsledere og lærere som på ulike måter jobber lokalt med å legge til rette for bekjempelse av hatprat gjennom menneskerettighetsopplæring for ungdom. Nettverket ble lansert på kurssamlingen på Utøya i august 2018 og består av av mer enn 90 personer fra alle deler av Norge som har deltatt på et kurs eller samling. Det gjennomføres samlinger for nettverket 2-4 ganger i året. 

Kurs og samlinger i Praktikernettverket

Arrangementene i Praktikernettverket er normalt gratis. I tillegg vil ofte reise, overnatting og mat dekkes. Som medlem av nettverket blir du del av et fellesskap som tilbyr støtte og oppfølging til deg som vil gjennomføre workshops med ungdom.

Samlingene er møteplasser der deltakerne kan dele og diskutere utfordringer rundt hatprat med andre. I tillegg får deltakerne praktisk trening i å bruke verktøy for å forebygge hatprat i ungdomsmiljøene gjennom menneskerettighetsopplæring. I 2022 og 2023 har vi et prosjekt på lokale strategier mot hatprat og forebygging av hatprat gjennom formidling.

Hva er menneskerettighetsopplæring?

Menneskerettighetsopplæring tar opp aktuelle menneskerettighetsutfordringer og gir deg verktøy for å endre holdninger, bygge kunnskap og utvikle ferdigheter. Opplæringen tar utgangspunkt i Bookmarks, en håndbok som kan brukes både på uformelle arenaer og knyttes opp mot aktuelle kompetansemål i skolen. 

Hva vil det si å være medlem av nettverket?

Som deltaker i nettverket mottar du jevnlig informasjon fra Stopp hatprat og tilbud om aktiviteter du kan delta på. Det medfølger ingen forpliktelser og du kan når som helst trekke deg fra nettverket. Nettverket kommuniserer i all hovedsak gjennom epost og en facebookgruppe. 

Kontakt oss om du vil vite mer.