Vil du organisere samling om lokale strategier med oss?

Bli med i vår ekspertgruppe for lokale strategier der du kan planlegge samling i oktober og utvikle verktøy for å jobbe strategisk. Søknadsfrist mandag 11. september!

Om samlingen for lokale strategier mot hatprat 23.-25. oktober

Det kan være vanskelig vite hvordan du kan sette hatprat på dagsorden i din kommune eller nærmiljø. Hvilke ressurser kan du bruke? Hvem må du ha med deg i arbeidet?
På tredagerssamlingen deler deltakerne erfaringer, får faglig påfyll og tar i bruk ressurser utviklet i 2022 (som veilederen for lokale strategier og ressursdatabasen) for å sette sammen våre egne strategier for lokal innsats. 

Ved å være med i ekspertgruppen for samlingen får du gå mer i dyben både ved å jobbe med å utvikle ressurser til deg selv og deltakerne, og ved å gjøre deg erfaringer og utvikle ferdigheter som fasilitator og menneskerettighetsopplærer.

Hva er en ekspertgruppe?

For at aktivitetene skal være mest mulig relevante og tilpasset deltakerne setter vi ned ekspertgrupper som gjenspeiler deltakerne. Ekspertgruppene har ansvar for å planlegge, gjennomføre og evaluere samlingene, og bidra til ny kunnskap om temaet som er fokus for samlingen. 

Gruppen er satt sammen av personer med mer og mindre erfaring med å organisere samlinger fra før, men de har alle gjort seg erfaringer med tematikken. Å være med i ekspertgruppen er en måte å engasjere seg på, jobbe i et team med andre og lære og få en dypere forståelse av temaet for samlingen. 

Fakta om samlingen

TittelSamling: Lokale strategier mot hatprat
Dato23.-25. oktober
FokusLage lokale strategier mot hatprat og teste ut veilederen for strategier mot hatprat. 
MålgruppeDe som jobber med ungdom og forebygging i kommuner, slik som lærere, ungdomsarbeidere, SLT-koordinatorer, utekontakter, osv.

Hva innebærer det å delta?

Ekspertgruppen består av fire personer og hver får 5000 kr i honorar (med forbehold om at vi får tilskudd). Å være med innebærer å delta på et fysisk forberedelsesmøte (normalt 1-2 måneder før samlingen), samtlige dager av samlingen på Utøya (de fleste varer tre dager, unntatt sommerleiren som varer fem dager) og et oppfølging- og evalueringsmøte ca. 2 uker etterpå.

Vi finner datoer for forberedelses- og evalueringsmøtene sammen, mens selve samlingene kan ikke flyttes. Du får ansvar for å forberede og levere din del av programmet sammen med en annen på ekspertgruppa, samt har et felles ansvar for arrangementet. På selve samlingen møtes vi hver kveld for å følge opp programmet.

Koster det noe å være med?

Nei. Vi dekker reisekostnader, evt. overnatting og mat på forberedelses- og evalueringsmøter og på selve samlingen. Stopp hatprat koordinerer gruppen og holder i prosessen slik at man trenger ikke være bekymret for å sitte alene med ansvaret. 

Hvordan søker jeg?

Fyll inn søknadsskjema du finner ved å trykke lenken under. Søknadsfristen er mandag 11. september.